Kinesitherapie

Kinesitherapie

Kinesitherapie als onderdeel van "Totale Lichaamstherapie" of "Ontwikkelingsbegeledinging voor Kinderen": is mogelijk in Neerijse en Leuven (Anke De Broeck)

Kinesitherapie in Neerijse:mogelijk in Groepspraktijk Neerijse http://www.praktijkneerijse.be/

Kinesitherapie in Leuven: niet meer mogelijk (wel indien onderdeel van ""Totale lichaamstherapie" of "Ontwikkelingsbegeleiding voor Kinderen".

Relaxatietherapie

Relaxatietherapie is de benaderingswijze om op natuurlijke wijze je verstoord evenwicht te herstellen zonder enig ander hulpmiddel. Er wordt gebruik gemaakt van een van een brede waaier van technieken: ademhalingsoefeningen, relaxatie volgens Shulz, Jacobson en verschillende soorten massagetechnieken. De keuze van deze technieken is afhankelijk van de patiënt zelf, van de specifieke spanningsklachten en de doelstellingen die voorop worden gesteld. Het doel van relaxatietherapie is het bekomen van een goede gezondheid door het bereiken van innerlijke rust en lichamelijk evenwicht.

Deze therapie is geschikt voor personen die lijden aan depressie/burnout, hyperventilatie, chronische pijn, verhoogde spierspanningen en pijn in nek en rug, fibromyalgie, hartkloppingen, nerveuze maag- en darmklachten, spanningshoofdpijn, slaapstoornissen, chronische vermoeidheid, faalangst, vliegangst, fobieën, nervositeit, onrust, angst, piekeren en concentratiestoornissen, prikkelbaar- en gejaagdheid,… en als preventieve zorg, voor wie niet in stilte en ontspannen kan genieten van 'niets hoeven - niets moeten', …

Meer info:

Ontwikkelingsbegeleiding/ Psychomotorische therapie

Dit omvat een zeer specifieke aanpak die vereist is bij de behandeling van het (kleine) kind dat getroffen is door hersenverlamming of een leer- en bewegingsachterstand heeft op gebied van de psychomotorische ontwikkeling. Technieken uit de klassieke Psychomotoriek, Sherborne, Speltherapie, en Hendrickx methode worden gehanteerd. Deze therapie is geschikt voor kinderen met motorische ontwikkelingsmoeilijkheden voor de fijne of grove motoriek, leer- en/of concentratieproblemen, psychosomatische problemen, gedrags- en contactstoornissen.

Meer info:

Manuele Lymfedrainage

Postnatale Kinesitherapie

Veelgestelde vragen over kinesitherapie?