Totale lichaamstherapie

Totale Lichaamstherapie bij eQiLibre?


Tijdens een behandeling of coaching “totale lichaamstherapie” wordt naar het lichaam "geluisterd" om vandaar uit aangepaste lichaamsgerichte technieken te gebruiken, die jou op dat moment het meest kunnen helpen. Dit kan massage,  shiatsu, oefentherpaie, ademhaling, ... zijn. Ook een gesprek, emotionele fitness kunnen aangewezen zijn.
"Totale lichaamstherapie" is een schakel naar gezondheid op fysiek, emotioneel en mentaal vlak. Indien ook andere schakels (huisdokter of specialist, homeopaat, accupuncturist, osteopaat, logopedist, psycholoog....) jou kunnen verder helpen, wordt er doorverwezen. Ook kunnen er Royal remedies geadviseerd worden of een verder onderzoek met de SKB bloedtest. Maar uiteindelijk ben jij het zelf die meer bewustzijn krijgt en meer op 'jouw eigen weg' komt.
Een consult “totale lichaamstherapie” kan gecombineerd worden met kinesitherapie.
Vaak is er een combinatie van het behandelen van het fysieke lichaam (vb drukpuntmassage) en het emotionele en mentale lichaam (herprogrammatie van de mind –meditatie).

 • Fysieke Lichaam
  Het fysieke lichaam wordt meer in evenwicht en tot rust gebracht door allerlei vormen van massage en lichaamsgerichte technieken zoals orgaanmassage, shiatsu, craniaal-sacrale technieken, fascia, ademhaling,…
  Ook kan er gebruik gemaakt worden van actieve oefentherapie vanuit Universal tao, yoga en chi kung.
  Technieken uit:  Kinesitherapie,  4d bodywork-technieken, ionsynchronisatie , centrum Atman,  Meridiaan Chi Kung, Universal tao
 • Emotionele Lichaam
  Fysiek fit word je door middel van fysieke training. Emotioneel fit word je door te leren omgaan met emoties, stress, onzekerheid en perfectionisme om zo (on)bewuste trauma’s of spanningen los te laten. Je zet elke vorm van spanning, negatieve emotie en stress om in kracht. Hierdoor krijg je meer innerlijke rust, meer zelfvertrouwen en kan je meer genieten van het leven.
  Technieken uit: Omega health coaching: emotionele Fitness -  Emotional Freedom Technique – EFT, Universal Tao: helende geluiden, …
 • Mentale Lichaam 
  We kunnen de mind vergelijken met een ijsberg. Het topje van de ijsberg - 20%- is het bewuste deel. Het grootste stuk van de ijsberg – 80 %- zit onder het water, het onbewuste deel van de mind.
  Bewust willen we vaak succes, gezondheid en geluk. Maar toch worden we hier soms in tegengewerkt, en moeten we eerst allerlei obstakels overwinnen: de kritische mind, de gewoonte mind, het willen blijven in de comfortzone, het willen vervullen van onze basisbehoeften. Dit leidt ertoe dat we onze eigen  “zo goed bedoelde intenties” van meer te sporten, afslanken, stoppen met roken,… slechts even kunnen volhouden op basis van wilskracht en doorzetting… maar na een tijdje terug wegzakken in de oude “ongezonde gewoontes”. Het lijkt of je jezelf op een bepaald niveau tegenwerkt en zo slaag je er niet in blijvend te veranderen.
  Je kan leren de mind te herprogrammeren zodat het bewuste en onbewuste samenwerken in plaats van elkaar tegen te werken. Alleen als jijzelf echt gelooft dat je gezond en vitaal kan worden, kan dit lukken. Als jij er (onbewust) niet in gelooft zullen de beste dokters en therapeuten jou niet kunnen helpen.
  Technieken uit: Omega health coach: meditatie, herprogrammatie cd’s,...; Universal tao

Meer info over deze technieken

Meer info over opleidingen

Reden tot consult?

 • Lichamelijke klachten of ongemak: hyperventilatie, chronisch pijn, verhoogde spierspanningen en pijn in nek en rug, fibromyalgie, hartkloppingen, nerveuze maag- en darmklachten, spanningshoofdpijn, slaapstoornissen, chronische vermoeidheid,...
 • Onbalans in het emotionele of mentale lichaam: trauma-verwerking, depressie/burnout, faalangst, vliegangst, fobieën, nervositeit, onrust, angst, piekeren en concentratiestoornissen, prikkelbaar- en gejaagdheid,...
 • Prventieve zorg, bewustwording, verdieping, groei,...
 • Verwenning voor jezelf

Veel gestelde vragen over "totale lichaamsterapie"

 • Is er terugbetaling door het ziekenfonds?
  Voor “totale lichaamstherapie” is geen terugbetaling van het ziekenfonds. Als kinesitherapie, vb relaxatietherapie,  een onderdeel is van totale lichaamtherapie is er terugbetaling voor dit kinesitherapiegedeelte. Dan is een doktersvoorschrift nodig.
 • Hoelang duurt een behandeling?
  Een eerste consult duurt meestal 60 min. Vervolgconsulten tussen 35 en 50 minuten.
 • Hoeveel consulten zijn er nodig?
  Dat is helemaal afhankelijk van je wensen of de ernst van de klachten. Velen vinden het prettig om 4 tot 8 weken tussen de consulten te komen. In een beginstadium kan het aangewezen zijn om frequenter te komen, vb wekelijks of  twee-wekelijks.
 • Hoe verloopt een sessie? Bepaal jij of ik welke technieken er gebruikt worden?
  In een verkennend gesprek kan je je wensen duidelijk stellen: je kan kiezen voor orgaanmassage of shiatsu, een meditatie, een gesprek of een combinatie van dit alles. Ook ik kan bepaalde technieken kiezen aan de hand van lichaamssignalen of kan ik ervoor kiezen om  intuïtief te behandelen.
 • Kan ik de aangeleerde technieken zoals meditatie thuis oefenen?
  Ja, er worden vaak boeken, cd’s of oefeningen aangeraden zodat je dit thuis kan verdiepen.